A koronavírus (COVID-19) értelme?

Ha minden Isten akaratából (illetve jóváhagyásával) történik, akkor joggal kérdezhetjük, miért van koronavírus 2020-ban?

Több magyarázat is lehetséges például, hogy az embereket és a tudományt egy bizonyos probléma megoldására késztesse.
Miért?

Egyik lehetséges felelet, hogy a gyógyszeriparban és az orvostudományban elterjedté vált a hamis pszeudo gyógyászat és a nyerészkedés, még annak árán is, ha ez emberéleteket követel. Nagyon sok jó gyógymód létezik, amit a vezető gyógyszeripari cégek egyszerűen eltörölnek, és nagyon sok olyan gyógymód van, ami által valójóban állandóan orvosra fogunk szorulni, és minél költségesebb annál jobb. (Megelőzés? Minek. Majd bejön a páciens, ha már nagy a baj, akkor nem fogja sajnálni a pénzt senki, és bármire rá lehet majd venni, mert félti az életét.) Ezek olyan komoly bűnök, mint a gyilkosság, persze mindez a tudományosság látszata alatt történő segítségnyújtás, illetve annak ürügyén, de végeredményben a profit miatt történik. Ezek egyáltalán nem etikus dologok, sőt undorítóak Isten előtt.
Persze, ez csak egy a lehetséges okokból, tisztelet a kivételnek, mert nagyon sok valóban becsületes orvos, tudós és üzletember van.

Igen valószínű az is, hogy a koronavírus egy figyelmeztetés számunkra a genetikai manipulációkat illetően, hiszen a koronavírus valószinűleg nem természetes eredetű. Több tudományos szakértő szerint genetikai manipuláció által létrehozott vírusról van szó lásd: video CZ, cikk (SK).
Egy másik tanulmány viszont azt tételezi fel, hogy a koronavírus nem génmalipuláció eredménye, hanem keletkezhetett az ázsiai piacokon történő nem higienikus manipulációval és az ottani állattenyésztési és fogyasztási szokások által. Ezek a piacok, állattenyésztési módszerek és fogyasztási szokások veszélyeztetik az egész emberiséget: link. (Igen ez is valószínű, viszont ebben a cikkben semilyen konkrét bizonyíték nem talállható, csak feltételezések és valószinűségek, ami meglepő egy tudományosnak mondott cikk esetén.)

Más lehetséges okok: természetszennyezés, egészségtelen életmód és egészségtelen gondolkozás. Megalázó és szörnyű bánásmód az ekoszisztémával, és az állatokkal. A nagyüzemi állattenyésztés gyakran szörnyű körülményekket teremt az állatoknak, nem csoda, hogy a legtöbb fertőzést az állatoktól kapjuk, melyek iszonyatos körülmények között élik le életüket.
Óriási közömbösség más távoli orszagokban történő dolgokkal kapcsolatba. A fejlett országok lakossága általában közömbösen és tétlenül nézi a harmadik világ országaiban folyó dolgokat, amik néha olyan szörnyű dolgok (emberi drámák), hogy azokat el sem tudjuk képzelni. Leginkább a gyerekek és a nők szenvednek. Ezekről szinte tudomást sem akarunk venni, az újságokban is alig említik meg. (Minek elrontani az emberek kedvét.) A megoldást elsősorban az oktatás és a nevelés jelenthetné.
Igen komoly gond a pazarlás és szemetelés is, illetve a szemét gyártása. Ez a szemetelés nem csak fizikailag értendő, de szemetelünk az interneten, a könyvkiadásban, a művészetekben, a filmgyártásban, az informatikában és életünk minden területén. Sajnos a valódi tartalom helyett fontosabb lett a csomagolás. Ugyanez a "szemetelés" megjelenik emberi belsőnkben és kapcsolatainkban is.
Ezek a dolgok mind vádolják az emberi civilizációt.

Egyszerűen már nem így kéne élnünk, mert a tudás és az eszközök már megvannak ahhoz, hogy másként tudjunk élni. Persze mindezt rossz célokra is fel lehet használni, mert az sokkal könnyebb. Amikor egy futballmeccsre, olimpiára, újévi ünnepségekre stb. és egyáltalán a reklámra, a hadászatra többet költünk, mint más valóban fontos és égető problémákra, akkor el kéne gondolkodni azon, hogy mekkora baj van a társadalomban.
(Amit valamikor hazugságnak hívtak, most jó reklámfogásnak neveznek. Sőtt, már a reklámot is tudjuk reklámozni.)

Ezeket senki sem veszi komolyan, mondván: "Ilyen a világ." Jó, akkor kell valami, ami ezt megállítja és más gondolkodásra készteti az emberiséget, hogy megértse mi a fontos és mi a lényegtelen. Sajnos ez van. Tanulunk belőle?

Vers a szeretet bajnokságáról

(illetve gyermeki egyszerűséggel világunkról)

Valahol a hontalanság szélén,
egy kislány cselleng az utca végén.
Édesanyja legszebb énekét dúdolja,
szavait halkan a mesékbe mormolja.

Hangját kéretlen elnyomja,
szurkolók ovációja:
Gól!, Gól! Gólcsoda.
(Ezt ontja most a média.)
Megvan a világ bajnoka!

Szemébe könnycsepp, nem is érti.
Szellő szellem jött ezt megnézni.
A könnycsepp a szellőbe veszett,
rögvest forgószél kerekedett!

Már egy hete alig ettem,
pedig csak nem rég születtem.
Ti messze innen ünneplő emberek,
én is szeretnék örülni veletek!

Jaj, ha kezembe adnátok ezt a világot,
rendeznék én egy olyan világbajnokságot,
minden nemzetnek, országnak és népnek,
ahol csak szeretetből versenyezhetnétek.

A bajnokság minden versenyága,
csapást mérne a föld egy-egy bánatára.
Világosság áradna mindenhonnan,
a gonosz is meghátrálna nyomban!

A szurkolók imája az egekig hatolna!
A fák ódája a felhőkbe susogna,
még a fű is hálás volna!
Milyen szép is volna,
milyen szép is volna ...

Világban élő nemzetek,
a szeretetért versenyezzetek!