ima

Az ima erejéről

Sokan azt hiszik, hogy az imának nincs ereje, mert a változás nem rögtön történik.
Az igazság az, hogy az imának (itt nem egy betanult ima felmondására gondolok) óriási ereje van, főleg ha másokért és a legtisztább dolgokért imátkozunk.

Minden kérésnek teljesülnie kell. Ez az univerzum törvénye. (Természetesen, az egymásnak ellentmondó kérések kioltják egymást.)
A gond az, hogy keveset kérünk, keveset vágyunk a jó iránt. Keveset meditálunk, és aztán csodákozunk, hogy minden rosz irányt vesz.
"Kérjetek és adatik" - ez törvény, de elsősorban nem önérdekről vagy anyagi javakról van itt szó, ezért van itt többes szám. Nem "kérj és kapsz", hanem "kérjetek és adatik", tehát elsősorban együtt egymásért.
A tettek és a "véletlen" események már ezeknek a vágyaknak a következményei.

Egy kísérletsorozat alkalmával Dean Radin kutató azt találta, hogy a véletlenszám-generátor véletlentől való eltérése a nagy csoportokban közösen meditálók környezetében - ahol a figyelem szintén összpontosítottabb, és erősebb - megnövekszik. Az igazat megvallva, szinte mindannyian próbálkozunk a figyelmünkön és a szándékunkon keresztüli teremtés folyamatával, ami az esetek többségében inkább sikertelenséggel végződik, mint sikerrel. Már tudjuk, hogy mindez azért van így, mert szándékunkat az egó szintjén formáljuk meg. Megformált szándékaink ugyanis óhatatlanul kapcsolatban állnak az egónkkal, hiszen ez az a tudatossági szint, ahol általában vagyunk, s ami önösségünk forrása. Arra ösztönzünk mindenkit, hogy lépjen túl önösségén. Majd hagyjuk, hogy szándékunk imává váljék, ha a szándékom rezonál a többiekével, a kvantumtudattal, akkor megérett arra, hogy valóra váljék s hogy meghozza gyümölcseit. Majd imánkat át kell adjuk a csendnek, s ennek a folyamatnak meditációvá kell válnia. [1]

Érdekes, hogy melyik szó szerepel a legtöbbet az Újszövetségben, ami nem véletlen.
Lásd még: MENNYORSZÁG VAGY POKOL, CSAK RAJTUNK MÚLIK, amihez készült animációs film is, a cikk alján.
Az angyalok birodalma: Thomas Bergersen: Empire of Angels